Over mij?
Wie is de fotograaf achter Christie Agema Fotografie?

Ik ben Christie, getrouwd met Miquel,de liefste (en grappigste) man die ik ooit heb ontmoet. We zijn nu 13 jaar samen en in 2006 werd onze oudste zoon Steijn geboren. Steijn is een jongen met een heel zacht en zorgzaam karakter en heeft een echte passie voor voetbal. Alles wat rond is moet aan de voet en vliegt de kamer door. In 2008 kwam Mees. Een heerlijke eigenwijze jongen met een sterke eigen wil.
Heel lang leek het erop dat het bij twee kindjes zou blijven, maar in 2013 kwamen we erachter dat Sil in januari 2014 ons gezin zou komen versterken. Sil is voor ons allemaal een cadeautje. Hij is altijd vrolijk, zingt en is helemaal weg van alles met wielen. Geef hem een autootje en Sil springt een gat in de lucht.
Nu lijkt het bijna alsof mijn gezin perfect is, of niet? Nou nee hoor, af en toe kan ik ze wel achter het behang plakken 😉 Als jongensmoeder moet je opgewassen zijn tegen luidruchtigheid, je prulletjes die kapot vallen (“oeps, sorry mam zag het niet”) en het gaat 9 van de 10 keer over alles van wat in de broek zit en bedekt is voor een reden!

Ik heb in het begin bijna alleen maar poseerwerk gedaan, ook met kinderen en ja ook newborns. Had een posingbag (zoals dat zo mooi heet), ontelbare haarbandjes, mutsjes en achtergronddoeken en ga zo maar door. Maar iets klikte nooit. Ik kon er in het begin mijn vinger niet op leggen.
De mooie momenten tijdens een sessie waren voor mij altijd de momenten die ouders met hun kinderen hadden als ze zaten te wachten. De knuffels, samen keuvelen. Dat was wat ik vast wilde leggen, dit wilde ik. Net zoals ik bij mijn eigen kinderen altijd al deed en nog steeds doe. Ik richt me alleen op documentaire familie fotografie (of day in the life reportages): gezin, zwangerschap, geboorte en newborn. Spontane, ongedwongen en pure fotografie, die jullie leven vastlegt zoals het is. Ook mijn bruidsreportages hebben deze woorden als thema. Het laten zien hoe de dag echt is verlopen; de emoties en de momenten.

Wat kan ik jullie nog meer over mij vertellen? Ik ben gek op kookboeken, heb er ontzettend veel, een aantal heb ik voornamelijk gekocht vanwege de foto’s die erin staan. En nog een weetje over mij….ik hou van quotes! Diegene die mij volgen op mijn facebookpagina of mijn instagram, weten dit. Ik gebruik quotes vooral om een foto of een serie foto’s te benadrukken. Ze kunnen echt kracht geven aan een foto.

Lijkt me geweldig om samen met jullie mooie herinneringen vast te leggen.
Kijk nog even naar de foto’s hieronder, dan zie je nog wat foto’s van mijn gezin en foto’s van toen ik zelf nog een klein meisje was met mijn ouders en broertjes 🙂

Tot gauw?

 

Liefs, Christie

Over mij Christie Agema Fotografie Over mij Christie Agema Fotografie Over mij Christie Agema Fotografie Over mij Christie Agema Fotografie

over mij